17/5/11

Στις 22 Μαΐου - Απαντούμε: ΑΚΕΛ!

Σε μια εβδομάδα η Κυπριακή Αριστερά θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα εκλογική μάχη η οποία έχει τις δικές της ιδιομορφίες και προκλήσεις αφού για πρώτη φορά το ΑΚΕΛ πηγαίνει σε Βουλευτικές εκλογές ως το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αυτή η μάχη να κερδιθεί για να στείλει και τα ανάλογα μηνύματα.

Πρέπει το ΑΚΕΛ να βγει ισχυρό για να δώσουμε την καλύτερη απάντηση στην ισοπεδωτική και άδικη κριτική που δεχόμαστε καθημερινά. Στις 22 Μαΐου πορευόμαστε για την Κύπρο του μέλλοντος και στρεφόμαστε ενάντια στον μηδενισμό, στον λαϊκισμό και την κασσανδρολογία. Ψηφίζουμε ΑΚΕΛ για να απαντήσουμε σε όλους και για όλα.

-Απαντούμε στις Κασσάνδρες του Κυπριακού που συνεχώς βλέπουν φαντάσματα και κινδυνολογούν, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό του Δημήτρη Χριστόφια.
-Απαντούμε σε αυτούς που δεν θέλουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (Ευρωκό, Οικολόγοι, και άλλοι), ότι το ΑΚΕΛ διαθέτει λογική και υπευθυνότητα και δεν θα κρεμάσει τον Κυπριακό Λαό με επικίνδυνα πειράματα τα οποία θα πλήξουν την αξιοπιστία μας και να βγάλουν κερδισμένη την Τουρκία.
-Απαντούμε σε αυτούς που θέλουν πρόχειρη λύση και ότι νάναι, πως το ΑΚΕΛ δεν θα ενδώσει σε πιέσεις για να κλείσει το Κυπριακό όπως όπως χωρίς να διασφαλίζονται οι βασικές αρχές αλλά και η βιωσιμότητα και λειτουργικότητα της λύσης.
-Απαντούμε σε αυτούς που παραπληροφορούν τον κόσμο και πιππιλούν συνεχώς τις τάχατες παραχωρήσεις, ότι στηρίζουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια ο οποίος παρά την πόλωση, τον μηδενισμό, και την υπόσκαψη που δέχεται συνεχίζει απρόσκοπτα τον αγώνα για λύτρωση της Κύπρου από την διχοτόμηση.
-Απαντούμε στον Αρχιεπίσκοπο πως ένα μεγάλο ποσοστό από το ποίμνιο του δεν συμμερίζεται και διαφωνεί κάθετα με τα όσα διχαστικά λέει και πράττει.
-Απαντούμε σε αυτούς που προστατεύουν τον πλούτο από την ελάχιστη φορολόγηση, ότι θα πληρώσουν και αυτοί για την οικονομική κρίση.
-Απαντούμε σε αυτούς που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα ώστε να επωφεληθούν οι μεγαλοκαρχαρίες, ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν ημικρατικούς οργανισμούς στους ιδιώτες.
-Απαντούμε στους Δόκτορες της Οικονομίας ότι εμπιστευόμαστε την Κυβέρνηση Χριστόφια για να οδηγήσει την οικονομία σε ανάκαμψη. Αλίμονο μας αν είχαμε τον ΔΗΣΥ να χειριστή την κρίση.
-Απαντούμε στον ΔΗΣΥ των μεταλλάξεων ότι το ΑΚΕΛ είναι ένα κόμμα με μια φωνή και όχι κομμάτια σκορπισμένα με άλλη φωνή από τον Χρίστο Κληρίδη και άλλη από τον Χρίστο Στυλιανίδη.
-Απαντούμε στον ΔΗΣΥ ότι όσες δυνάμεις και αν ενώσει το 2013 θα χάσει και πάλι.
-Απαντούμε στην γνωστή ομάδα του ΔΗΚΟ ότι θα πρέπει να δείξουν περισσότερο σεβασμό προς τον Πρόεδρο Χριστόφια αλλά και στον κόσμο της Αριστεράς. Να τους θυμίσουμε ότι το ΑΚΕΛ συμπεριφέρθηκε πολύ διαφορετικά όταν υποστήριζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο.
-Απαντούμε στην ΕΔΕΚ ότι τα μόνα καλούπια που πρέπει να σπάσουν είναι αυτά του Επίτιμού τους Προέδρου και τα οποία τους κρατούν όμηρους σε παλαιολιθικές θέσεις και αντιλήψεις.
-Απαντούμε στο ΕΛΑΜ ότι ο Εθνικισμός στην Κύπρο δεν θα περάσει γιατί εάν συμβεί κάτι τέτοιο απλά θα χάσουμε και την άλλη μισή Κύπρο.
-Απαντούμε στους οπαδούς της αποχής και του λευκού ότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα αλλά με ξεκάθαρες τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες από ενεργά σύνολα και ενεργούς πολίτες.
-Απαντούμε ότι το Κόμμα του Λαού, το Κόμμα με τα 85 χρόνια αγώνων θα συνεχίσει να παλεύει για τα δίκαια της Κύπρου και όλου του Λαού της, είτε τους αρέσει είτε όχι।


Αυτές οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν με τον πλέον δυναμικό τρόπο। Όσο πιο ισχυρό βγει το ΑΚΕΛ τόσο πιο αποστομωτικές θα είναι οι απαντήσεις μας. Στις 22 Μαΐου Απαντούμε: ΑΚΕΛ!

Μιχάλης Κ. Πούρος