15/12/11

Καμπανάκι για συσπείρωση…


Η όλη επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Αναστασιάδη θα πρέπει να είναι ένα καμπανάκι για συσπείρωση του ΑΚΕΛ. Έχουν εδώ και καιρό αρχίσει την Προεκλογική εκστρατεία για τις Προεδρικές εκλογές του 2013 και όλα θυσιάζονται στον βωμό για να εκλεγεί πάση θυσία ο κος. Αναστασιάδης, Πρόεδρος. Έχουν μετατρέψει και τις Εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Προεδρικές εκλογές χρησιμοποιώντας και πάλι μια επικοινωνιακή στρατηγική η οποία ισοπεδώνει και μηδενίζει τα πάντα, χαμηλώνοντας έτσι το επίπεδο του πολιτικού λόγου. Αυτή η εικόνα είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρη στην εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Λεμεσού.


Η απόφαση του ΔΗΣΥ για μη στήριξη του Αντρέα Χρίστου φανερώνει τον πραγματικό τρόπο σκέψης αυτού του κομματικού χώρου αλλά και το πραγματικό πρόσωπο του ΔΗΣΥ και του Νίκου Αναστασιάδη. Ενώ πριν λίγο καιρό ο κύριος Αναστασιάδης έσταζε μέλι για τον Αντρέα Χρίστου και το έργο που έχει επιτελέσει, τελικά, άλλαξε κατεύθυνση. Φαίνεται ότι επικράτησαν οι δεξιόστροφες πιέσεις, για να μην υποστηριχτεί κάποιος που προέρχεται από την Αριστερά και το ΑΚΕΛ, άσχετα εάν ο Αντρέας Χριστού είναι ίσως ο πιο πετυχημένος Δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ από την Λεμεσό. Βλέπετε το δόγμα «ενώνουμε δυνάμεις» συνεχίζεται. Δηλαδή να ενωθούν οι δυνάμεις της δεξιάς, της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς με κύριο ορίζοντα τις Προεδρικές του 2013. Ο κύριος Αναστασιάδης αλλάζει θέσεις με κάθε ευκολία, μεταλλάσσεται έτσι ώστε να είναι αρεστός σε όλους. Ακολουθεί δηλαδή μια επικοινωνιακή τακτική, ότι θέλεις να ακούσεις θα το λέω, ώστε να δελεάσει ψηφοφόρους από όλους τους χώρους πλην φυσικά της Αριστεράς. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που ξεκάθαρα έχει τοποθετηθεί θετικά στο έργο του Αντρέα Χρίστου κρύβεται τώρα τάχατες πίσω από τις διαδικασίες του κόμματος.

Όλα αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μας ξεγελούν αλλά αντίθετα ξεκαθαρίζουν το τοπίο και καταρρίπτουν μύθους που ο ΔΗΣΥ προσπάθησε να περάσει κατά καιρούς. Για παράδειγμα ο ΔΗΣΥ παρουσιαζόταν ως ο κύριος υποστηριχτής της κοινωνίας των πολιτών. Εδώ ξεκάθαρα η κοινωνία των πολιτών όχι μόνο δείχνει, αλλά φωνάζει και επαινεί την συνέχιση της Δημαρχίας Αντρέα Χρίστου. Συνεπώς ο ΔΗΣΥ έχει γράψει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του την κοινωνία των πολιτών για να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες.

Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει μόνο μία πραγματικότητα. Όλα θυσιάζονται στο βωμό της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη. Συνεπώς ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ για την Λεμεσό είναι κατά κάποιο τρόπο η διέξοδος του Ν. Αναστασιάδη, ώστε, με κανένα τρόπο να μην δυσαρεστήσει την φανατική δεξιά της Λεμεσού. Άδικος κόπος. Ο κόσμος της Λεμεσού θα απαντήσει ξεκάθαρα ότι οι επιτυχημένοι Δήμαρχοι όπως ο Αντρέας Χρίστου πρέπει να επιβραβεύονται και όχι να θυσιάζονται για τις προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες. Ο Αντρέας Χρίστου έχει δώσει νέα πνοή στην πόλη του και αυτό το λένε όχι μόνο οι δημότες της πόλης αλλά και οι επισκέπτες της. Με το έργο του έχει επιβεβαιώσει για τα άριστα διοικητικά και οργανωτικά του καθήκοντα και είναι σίγουρο ότι η Λεμεσός θα του δώσει την ευκαιρία για ακόμη περισσότερα έργα την επόμενη πενταετία.

Ο κόσμος της Αριστεράς θα πρέπει να συμμετάσχει δυναμικά στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια και τους Υποψήφιους του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Το ΑΚΕΛ έχει πρωτοστατήσει για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα συνεχίσει να την υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Συνεπώς για τις εκλογές του 2013 θα πρέπει ο κύριος Αναστασιάδης να πάρει δυνατή απάντηση το 2011. Συσπείρωση λοιπόν του ΑΚΕΛ σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες, για να δώσουμε εμείς πρώτοι το μήνυμα στον κύριο Αναστασιάδη.

Μιχάλης Κ. Πούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: