19/6/09

Ας ηρεμήσει ο κος. Αβέρωφ….

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο Απρίλη 2009
Σε πρώτο βιολί της αντιπολίτευσης έχει αναδειχθεί ο κος. Αβέρωφ Νεοφύτου αφού δεν χάνει ευκαιρία να κρίνει την Κυβέρνηση για κάθε πολιτική της θέση.

Την μια φωνάζει για τα επιτόκια, την άλλη για τα καύσιμα, αλλά κυρίως διαπρέπει στο να εισηγείται λύσεις για αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Μάλιστα όπως δήλωσε έχασε και τον ύπνο του αφού προβληματίζεται τόσο πολύ για την οικονομία.

Η Διακυβέρνηση Χριστόφια έχει δώσει δείγματα γραφής για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της τόσο στα εσωτερικά θέματα όσο και στην εξωτερική πολιτική. Έχει αποδείξει ότι δίνει λύσεις εκεί και όπου επιτρέπεται η παρέμβαση της και με μεθοδικότητα υλοποιεί το πρόγραμμα που υποσχέθηκε στον Κυπριακό λαό. Θα αναφέρω τα πιο κύρια κατά την άποψη μου επιτεύγματα αυτής της Κυβέρνησης στον μόλις ένα χρόνο παρουσίας της:

1. Ενώ οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έβλεπαν το πρόβλημα και τους έβλεπε αυτή η Κυβέρνηση πέτυχε να δώσει λύση στην βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

2. Τόλμησε αυτή η Κυβέρνηση να αγγίξει τα σκοτεινά και κρυμμένα μέρη της σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας. Τόλμησε να εισηγηθεί τα αυτονόητα, ότι δηλαδή η ιστορία θα πρέπει να γραφτεί με όλα τα δεδομένα της και όχι επιλεκτικά.

3. Οι Κοινωνικές Παροχές που έχει δώσει αυτή η Κυβέρνηση αποτελούν φαινόμενο αφού ποτέ στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν δοθεί τόσα πολλά βοηθήματα και επιδόματα προς τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας μας.

Η αγωνία του κου. Νεοφύτου κορυφώνεται με τα πρώτα θετικά μηνύματα για την διακυβέρνηση Χριστόφια. Έφτασε σε σημείο να επικρίνει ακόμη και παροχές προς τους συνταξιούχους. Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα στην αντιπολίτευση να εξασκεί κριτική όμως τα επιχειρήματα θα πρέπει να βασίζονται σε κάποια λογικά πλαίσια ώστε να υπάρχει και κάποιο πολιτικό επίπεδο και να μην εξυψώνεται ο λαϊκισμός λόγω Ευρωεκλογών.

Δεν έχω αντιληφθεί κατά την περίοδο 1993 – 2003, κάτι ουσιαστικά καλύτερο στην οικονομία όταν μάλιστα τότε δεν υπήρχε η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση. Η 10χρονη Διακυβέρνηση που ήταν Υπουργός και ο κος. Αβέρωφ θα μείνει στην Ιστορία και θα την θυμούνται με «κατορθώματα» όπως, την αντιλαική πολιτική ενάντια στην ΑΤΑ, την έντονη πολεμική ενάντια στο δικαώμα της απεργίας, αλλά και την εμμονή που έδειξε για να ιδιωτικοποιήθουν τα πάντα.

Τι έχει να μας πει ο κος, Αβερώφ που τώρα δίνει συμβουλές στα θέματα της Οικονομίας, για το γεγονός ότι άφησαν τότε τον Κυπριακό Λαό ξυπόλητο στα αγκάθια του Χρηματιστηρίου στο οποίο μάλιστα ήθελαν να επενδύσουν και το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με τέτοια προιστορία μόνο αυτοκριτική θα έπρεπε να κάνει ο κος.. Αβερωφ Νεοφύτου. Για αυτά τα «κατορθώματα» δεν θα έπρεπε να κοιμάται την νύχτα και όχι για την σημερινή οικονομία. Αλίμονό μας εάν ήταν αυτοί στην εξουσία για να αντιμετωπίσουν την σημερινή Παγκόσμια Οικονομική κρίση.

Η Διακυβέρνηση Χριστόφια θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και ας ηρεμήσει ο κος. Αβέρωφ διότι στο τέλος της πενταετίας ο τόπος θα είναι μόνο κερδισμένος.
Μιχάλης Κ. Πούρος
Μέλος της Σ.Ε. ΑΚΕΛ Δαλιού

Δεν υπάρχουν σχόλια: